Woman_Calling2__350x210_.jpgSlužbu nyní testuje a po dvou až třech měsících by měla rozhodnout o obchodním modelu. Uživatelé by ale nic neměli platit ani v budoucnu, uvedl dnes na setkání s novináři výkonný ředitel pro strategii a rozvoj Luboš Čipera.

Služba funguje tak, že si uživatel najde v internetovém telefonním seznamu www.zlatestranky.cz kontakt a zvolí, že chce volat zdarma. Poté zadá svoje telefonní číslo a počítačový systém mu automaticky zavolá a spojí ho s vybraným kontaktem. Služba funguje pro volání na pevná i mobilní čísla v ČR a je možné ji využít i přímo z mobilního telefonu.

Dále čtěte

Podobná nabídka již funguje v osmi evropských zemích, mimo jiné v Nizozemsku, Španělsku, Finsku nebo Velké Británii. V Česku ji zatím nikdo nenabízel.

Do budoucna Mediatel uvažuje, že by za možnost bezplatného volání pro uživatele platili inzerenti měsíční paušál. Jeho výše by měla být zhruba třetinová proti nákladům na bezplatnou zelenou linku 0800. Další možností je, že by službu sponzoroval některý z telekomunikačních operátorů.